Natuurlijke middeltjes tegen muggen

Natuurlijke middeltjes tegen muggen

Het is weer bijna zomer, en ja hoor... daar heb je weer het vervelende gezoem van muggen rond je oren.

Moest het daar nog bij blijven, tot daar dan nog aan toe. Maar de vreselijke jeuk wanneer ze bijten... Die vermijd ik liever, maar de chemische sprays om muggen op afstand te houden, ook.

 

Uiteraard bestaan er een heel aantal natuurlijke middeltjes om muggen op afstand te houden. Ik zet er graag een aantal voor je op een rijtje:

 

1. Blaas ze weg met een ventilator

Misschien één van de makkelijkste middeltjes is een ventilator. Muggen zijn geen goede vliegers dus hiermee blaas je ze zo weg. Daarnaast brengt het nog eens de welkome verkoeling tijdens warme zomernachten.

 

2. Creëer een natuurlijke barrière

Muggen houden niet van de geur van bepaalde planten. Wil je dus in je tuin al een natuurlijke muggenbarrière bouwen, zet dan één van volgende planten zeker in je borders :  goudsbloem, rozemarijn, citroengras, kattenkruid, ooievaarsbek of eucalyptus.

Moest je een walnotenboom in je tuin hebben staan, kneus dan wat blaadjes en zet deze op een bordje naast je bed. Muggen hebben een hekel aan deze geur!

 

3. Eet look 

Jawel, je leest het goed. Muggen komen af op geuren, en dan voornamelijk op je lichaamsgeur of de geur van je adem wanneer je uitademt. Wanneer je 's avond look in je avondmaal doet, blijven muggen op een afstand. 

 

4. Essentiële olie

Een tweede natuurlijk middel dat vele mensen wel kennen, is essentiële olie. Ook hier heb je een heel gamma aan geuren waar je uit kan kiezen die ervoor zorgen dat muggen bij je uit de buurt blijven.

Denk maar aan lavendel, pepermunt of citroenmelisse.

Vooral deze laatste wordt door veel mensen gebruikt. Doe wat olie in een diffuser of steek een kaars aan met citronella of andere citrusgeuren. Ook in mijn webshop vind je een ideale kaars om muggen weg te houden. De Citroen & Eucalyptus kaars combineert 2 geuren die heerlijk fris ruiken, maar waar muggen liever van weg blijven. Probeer hem zeker eens uit!

Reactie plaatsen