Wat zijn amberblokjes en waar komen ze vandaan?

Wat zijn amberblokjes en waar komen ze vandaan?

Amberblokjes hebben een lange geschiedenis van gebruik als een natuurlijke geurbron die een verfijnde en uitnodigende sfeer creëert in elke ruimte. In dit blogartikel vertel ik jou alles wat je wil weten over amberblokjes, van hun oorsprong tot aanbevolen toepassingen voor een optimaal effect.

Wat zijn Amberblokjes?

Amberblokjes zijn kleine stukjes hars die afkomstig zijn van de boomsoort Pinus succinifera. Ze worden vaak gevonden langs kustgebieden, vooral in de Baltische regio. Het unieke aan amberblokjes is hun rijke aroma, dat wordt gewaardeerd om zijn aardse en warme tonen.

Geschiedenis van amberblokjes

De geschiedenis van amberblokjes gaat duizenden jaren terug. Oude beschavingen, waaronder de Egyptenaren, Grieken en Romeinen, waardeerden de geurige eigenschappen van amberblokjes en gebruikten ze voor verschillende rituelen en ceremonies. Later werden amberblokjes populair in de parfumindustrie vanwege hun diepe en complexe geurprofiel.

Productieproces

Het productieproces van amberblokjes is ambachtelijk en vereist vakmanschap. Het begint met het verzamelen van hars uit de bomen, waarna het wordt gezuiverd en gevormd tot kleine blokjes. Deze blokjes worden vervolgens gedroogd en verpakt voor distributie.

Hoe kan je een amberblokje gebruiken?

Amberblokjes kunnen op verschillende manieren worden gebruikt om een heerlijke geur in huis te verspreiden. Enkele populaire toepassingen zijn:

  • Geurverspreiders: Plaats een amberblokje in een aromabrander en laat het langzaam smelten om de geur in de lucht te verspreiden.
  • Kledingkasten: Leg een paar amberblokjes tussen kleding in de kast om een subtiele geur aan kleding toe te voegen.
  • Potpourri: Voeg amberblokjes toe aan zelfgemaakte potpourri voor een uniek en langdurig aroma.
  • In de auto: Een amberblokje in de wagen is een perfect alternatief voor een geurboompje in de auto. Leg een amberblokje onder jouw stoel of in de opslagruimte van jouw autodeur.
  • Voor de stofzuiger: Maak komaf met vervelende geuren die jouw stofzuiger verspreid en voeg een amberblokje toe aan de stofverzamelaar.
  • Aangename geuren in huis: Plaats een amberblokje op een schaaltje of brander en laat een heerlijke geur door het huis verspreiden.
  • Een huisgeur voor de winkel: Bezorg jouw klanten een aangename winkelbeleving met een lekkere geur in de winkel. Plaats amberblokjes in de kleedkamers of winkelruimte.

Amberblokjes, een eeuwenoude Marokkaanse trend

Je bent ze misschien tegengekomen tijdens een citytrip Marrakech of bezoek aan Oman: geurblokjes of amberblokjes. Ontdek deze Midden-Oosterse en Noord-Afrikaanse trend, waarbij de eeuwenoude Marokkaanse amberblokjes niet alleen een betoverende geur verspreiden, maar ook rust en kalmte brengen.

Voordelen van Amberblokjes

Amberblokjes bieden niet alleen een aangename geur, maar ze hebben ook enkele andere voordelen:

  • Stressverlichting: De warme en rustgevende geur van amberblokjes kan helpen stress te verminderen en ontspanning te bevorderen.
  • Luchtreiniging: Sommige onderzoeken suggereren dat amberblokjes lucht kunnen zuiveren door bacteriën en allergenen te neutraliseren.
  • Natuurlijk en Veilig: In tegenstelling tot sommige synthetische luchtverfrissers, zijn amberblokjes volledig natuurlijk en veilig voor gebruik in huis.

Zijn amberblokjes ongezond of schadelijk?

Amberblokjes zijn niet ongezond noch schadelijk voor je indien je de gebruiksaanwijzingen volgt. Zo hoeven amberblokjes niet opgewarmd of verhit te worden. De geur komt vanzelf vrij.

Vermindert de geur van het blokje? Dan rasp je een laagje van het geurblokje zodat de geur opnieuw vrijkomt. 

Koop jouw amberblokjes lokaal, bij Mel'tz Antwerp 

Amberblokjes zijn verkrijgbaar in mijn webshop. Neus door het aanbod van verschillende geuren en kleuren, en kies jouw favoriete geuren eruit. Bovendien profiteer je momenteel van een online aanbod waarbij je 1 amberblokje gratis krijgt bij aankoop van 3 amberblokjes.